Att byta bostad
Val av mäklare

Oftast är byte av bostad ditt livs största affär och frågorna är många inför försäljningen. Vi kommer besvara dina frågor och finnas med dig så du känner dig trygg genom hela affären. Du är viktig för oss och för att få den bästa bostadsaffären ska du känna förtroende för din mäklare.

Hur är en riktigt bra mäklare?

Om man ska vara ärlig så är mäklarbranschen väldigt lika. Oftast följer man samma försäljningsprocess och den avgörande skillnaden är drivet samt engagemanget. Viljan att göra det bästa för alla parter. Ett tips är att fråga efter referenser och titta hur hemsidan ser ut. En duktig och erfaren fastighetsmäklare vet exakt vad som är viktigt för att du ska uppleva affären som smidig. Personligt engagemang, ödmjukhet och noggranna förberedelse är grunden för en bra affär. Vi förstår att ditt hem är din borg och att det kan vara jobbigt att visa det för främmande människor.

Förbereda sig

Vi vill veta så mycket som det går om ditt boende och på det viset få trygga spekulanter. Att kunna ge information och svara på frågor ger en smidigare affär.

Fotografering

Bilder lockar intressenter! Hur ska man styla så det blir bäst innan fotografen kommer? Lugn, hos oss ingår alltid tips av stylist inför fotografering om man önskar. Har du ett läge du vill lyfta fram? Då tar vi drönarbilder. Vi har höga krav på vår fotograf Alexander och vi ger dig gärna tips och råd att tänka på inför fotograferingen.

På G!

Skulle det vara så att du inte känner dig redo att sälja precis NU kan vi lägga ut ditt hem som en kommande försäljning på vår hemsida! Detta är vad vi kallar "På G!". Vi gör då klart allting inför försäljningen och samlar på oss spekulanter tills du känner dig redo att sälja. När du sedan känner dig redo trycker vi på knappen.

Sammanställning

Intresset av ditt hem påverkas av presentationen. Ju fler intressenter som kommer till visning desto större är möjligheterna till en lyckad affär. En objektbeskrivning ska vara informativ och säljande. Det är viktigt att du som säljare känner att detta är rätt för ditt hem.

Påbörja marknadsföringen

Exponering är oerhört viktigt och att göra det på rätt sätt. Våga utmärka sig för att intressenter ska lockas av just ditt boende. Vår Facebooksida är otroligt populär och vi har oftast mer besökare där än Hemnet, tack vare vår inriktade marknadsföring. Hemnet är dock den största bostadssajten, så självklart ska din bostad finnas även där. Sist, men inte minst, finns såklart objekten på vår snygga hemsida.

Visningar

Vi är pålästa och lyhörda! Det är mycket viktigt med bemötandet av spekulanterna, att skapa trygghet samt vara behjälplig vid frågor.
Vi följer aktivt upp efter visning och besvarar såklart även de frågor som kan uppkomma i efterhand.

Kontrakt

Kontrakt sker när säljare och köpare är överens och nöjda. Ett riktigt bra pris, nöjda säljare och förväntansfulla köpare är resultatet av noggranna förberedelser och en aktivt driven försäljning.

Tillträde

Tillträde är normalt ca tre månader efter kontraktskrivning men varierar efter säljare och köpares önskemål. Det bästa beviset för en lyckad försäljning är när kunderna troget återkommer!

I Konsumentkollen svarar Mäklarsamfundets kundombudsman Magnus Bäckström på de vanligaste frågorna från bostadskonsumenter som kan uppkomma vid en bostadsaffär.
Till Konsumentkollen!

Vad gäller vid budgivning? Vad är dolda fel? Mäklarsamfundets samlade information och råd för dig som ska köpa eller sälja bostad.
Till Mäklarsamfundet!

Betyg(4.9/5)
Maria Bratting
Reg. fastighetsmäklare

Till HittaMäklare.se!